Witwassen

U bent verdachte van witwassen?
Bij witwassen moet u denken aan illegaal verkregen voorwerpen (zaken en alle vermogensrechten), waarvan de herkomst wordt verborgen, ondanks dat de persoon weet dat het voorwerp afkomstig is uit misdrijf. In welke wetten wordt witwassen strafbaar gesteld? Welke instanties zijn belast met het opsporen/vervolgen van witwassen? En tegen welke straffen kunt u aanlopen in geval van witwassen? Dit zijn waarschijnlijk vragen die bij u opkomen over het witwassen. Onze advocaten en juristen kunnen al uw vragen beantwoorden en daarmee de onduidelijkheden omtrent het witwassen wegnemen.

 

Wat voor straf kunt u krijgen bij een veroordeling?
Witwassen is geregeld in artikel 420bis Wetboek van Strafrecht en is hiermee een misdrijf.Als schuldig aan witwassen wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vijfde categorie:

a)      hij die van een voorwerp de werkelijke aard, de herkomst, de vindplaats, de vervreemding of de verplaatsing verbergt of verhult, dan wel verbergt of verhult wie de rechthebbende op een voorwerp is of het voorhanden heeft, terwijl hij weet dat het voorwerp – onmiddellijk of middellijk – afkomstig is uit enig misdrijf;

 b)      hij die een voorwerp verwerft, voorhanden heeft, overdraagt of omzet of van een voorwerp gebruik maakt, terwijl hij weet dat het voorwerp – onmiddellijk of middellijk – afkomstig is uit enig misdrijf.

Onder voorwerpen worden verstaan alle zaken en alle vermogensrechten

De rechter beslist aan de hand van diverse factoren en omstandigheden welke straf hij aan de verdachte zal opleggen. Onze advocaten en juristen kunnen u een richtlijn geven van een mogelijke straf en kunnen daarmee de onduidelijkheden omtrent het witwassen wegnemen.

Heeft u verder nog vragen? Twijfel niet en neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Laat u derhalve vroegtijdig adviseren door hier gratis en vrijblijvend contact op te nemen.

 

Recente reacties